Voormolen Recruitment Update Q3 2019

Hoppa, alweer 3 kwart jaar voorbij gevlogen. Gek dat je in het begin van het jaar altijd denkt van we zijn net begonnen en voordat je het weet het al richting kerst gaat. Maar we hebben met elkaar volgens mij niet stilgezeten en Q4 is inmiddels van start gegaan en gaat als een malle.

Wil jij als werkgever nog dit jaar de juiste mensen binnen halen houd er dan rekening mee dat het momenteel een kandidaten markt is. Zie het volgende item van de Voormolen Recruitment Update.
Maar zoals ook al gezegd de kerst is in aantocht. Ook dit jaar verbinden wij ons aan een goed doel maar daar kan jij als lezer dit keer ook aan bijdragen. Lees verder en het zal je duidelijk worden. Daarna wederom een mooie exclusieve vacature bij Fakton gevolgd door een zeer gewaardeerd testimonial van Gravestate Makelaardij. Nog even knallen en dan knallend 2020 in. Veel leesplezier!

 

 

Kandidatenmarkt (voor werkgevers)

Dat de vastgoedprofessionals momenteel de banen voor het oprapen hebben is wellicht wat te zwaar aangezet maar dat er ruim voldoende keuze voor hen is moge duidelijk zijn. We kunnen inmiddels dan ook gerust spreken van een kandidatenmarkt. Wat houdt dat eigenlijk in en wat betekent dat concreet? Wat ons betreft is het simpel; hou tempo in de (selectie)procedures, weet wat je wilt en wek vertrouwen. Kandidaten hebben (vaak) meer keuze en dus diverse opties. Op het moment dat het te lang duurt voordat er beslissingen worden genomen slaat je concurrent toe. Ook in de tussentijd van gesprekken gaat de jacht naar mensen gewoon door, worden ze benaderd en kan er dus van alles gebeuren. Handel dus snel en adequaat. Dit is overigens iets anders dan overhaast. Kom snel tot een eventueel vervolg en wek vertrouwen door duidelijk aan te geven wat de vervolgstap is en laat ook goed zien wat de mogelijkheden binnen de organisatie zijn. Doorgroeimogelijkheden, arbeidsvoorwaarden, contractvorm etcetera. Hoe duidelijker het beeld hoe beter.

Uiteindelijk beslist de kandidaat maar hoe meer ruimte je overlaat tot twijfel en openstaande vragen hoe groter de kans dat je hem of haar niet zal binnenhalen. Ruim dus ook voldoende tijd in voor gesprekken en luister goed naar wat de kandidaat te zeggen en te vragen heeft. Helaas maken wij het nog te vaak mee dat organisaties denken dat het nog een werkgeversmarkt is. Maar dat is echt definitief voorbij. Pas je dus aan nu het nog kan.

 

 

Het goede doel 2019

Vorig jaar hebben wij besloten om in plaats van de kerstattenties het daartoe gereserveerde geldbedrag in zijn geheel te schenken aan een goed doel namelijk Cycle for Plan. Dit beviel ons zo goed dat we het dit jaar weer op deze manier gaan doen. Echter willen wij graag de Voormolen Recruitment Update lezers hierbij betrekken en jullie vragen om suggesties voor een goed doel te doen! Dus heb je een goed idee stuur dan een reply op deze mail met je voorstel en motivatie en wie weet kiezen wij het door jou aangedragen goede doel voor Kerst 2019!! Hoe leuk zou dat zijn. Wordt vervolgd dus.

 

 

 

 

Financieel Adviseur Gebiedsontwikkeling voor Fakton Valuation


Voor Fakton Consultancy en Fakton Valuation zijn wij op zoek naar een financieel adviseur gebiedsontwikkeling die net als wij het verschil wil maken. Samen met je collega’s van Fakton Consultancy en Fakton Valuation werk je samen aan business cases en waarderingsgerelateerde vraagstukken van gebiedsontwikkelingen en complexe objecten.

Geen enkele opdracht is hetzelfde. Je bent van A tot Z verantwoordelijk voor deze complexe opgaven en je maakt gebruik van specialistische, gestandaardiseerde en gevalideerde rekenmodellen. Bovendien geef je strategisch advies over deze complexe gebiedsontwikkelingen aan betrokken partijen hoe het project te ontwikkelen en te realiseren. Je onderhoudt zelf je klantcontacten. Om hun team verder op de kaart te zetten woon je regelmatig evenementen en congressen bij. Lees hier meer over de vacature.

Sluit deze vacature niet aan op jouw profiel, eisen & wensen kijk dan eens op onze vacature pagina

Heb je een vacature waarbij je hulp nodig hebt bij de invulling daarvan neem dan contact met ons op via 010-2221111 

 

 

"Begin dit jaar hebben wij, na een zelfstandige zoektocht naar een Kandidaat Register Makelaar, besloten om Voormolen Recruitment aan te stellen om op zoek te gaan naar een passende kandidaat voor ons kantoor.

De arbeidsmarkt voor Kandidaat Register Makelaars was erg krap, de meeste makelaars waren terughoudend in het veranderen van werkgever gezien de teruglopende markt.

Onze verwachtingen met betrekking tot een succesvolle plaatsing waren derhalve gematigd, echter vrij snel kwam Arnoud met een aantal goede potentiele kandidaten.

Helaas haakte een zeer geschikte kandidate op het laatste moment af waardoor wij “terug bij af waren”.

Het goede netwerk en de search competentie van Arnoud heeft er voor gezorgd dat er vrij snel opvolging gegeven kon worden aan het vinden van een geschikte kandidate en wij uiteindelijk een fijne nieuwe collega hebben kunnen verwelkomen in het team.

Twee aspecten werden ons duidelijk tijdens dit traject:

  • Het hebben van een goed netwerk heeft Arnoud in staat gesteld om snel passende kandidaten voor te stellen.
  • Mogelijke kandidaten zijn eerder geneigd om met een onafhankelijk intermediair te spreken over een mogelijke verandering van werkgever dan rechtstreeks met een potentiele nieuwe werkgever.

 

Wij hebben het traject met Arnoud als zeer positief ervaren. Tijdens de diverse stadia in het wervingstraject is er goed en intensief contact geweest en is er sprake geweest van een goede ‘ sparring’ over te nemen stappen.

We kunnen Voormolen Recruitment dan ook van harte aanbevelen voor werving en selectie van personeel in de vastgoed sector."

Ted Leidelmeijer
Gravestate Makelaardij

 

We zijn alweer beland in het laatste kwartaal van het jaar 2019, Q4 dus. Wij merken de traditionele toename (bij een goed draaiende economie wel te verstaan) van het aantal vacatures die bij ons worden uitgezet. Dit is positief want dat betekent dat men vertrouwen heeft in de toekomst ondanks alles onrust die er momenteel heerst in ons land. Ondanks dat wil men toch het personeelsbestand uitbreiden dan wel die droombaan vinden en aannemen. En natuurlijk het liefst nog dit jaar en anders per 01-01-2020.

De komende maanden barst de hectiek dan ook los. Maar het is vooral een periode van kansen. Kansen op een nieuwe of meerdere medewerk(st)er of op een nieuwe (droom)baan. Mochten wij daarbij een rol kunnen spelen dan komen wij graag met je in contact via 010-2221111 of info@voormolenrecruitment.nl